SONY DSC
REF_achttien_Volvo_4
IMG_1572
IMG_3928 2

Volvo Trucks Belgium – vlekkeloos remarketingparcours

De marktleider in zware trucks gaf ons een ‘lichte’ briefing: herlanceer de FL! De uitvoering was geen appeltje-eitje. Want de Front Low begeeft zich in een competitieve markt die klappen kreeg door de financiële crisis.

Wees gerust: achttien is van geen kleintje vervaard. We legden eerst ons oor te luisteren bij dealers die de markt en de wagens op hun duimpje kennen. Zo brachten we sterktes en zwaktes in kaart. Een atypische aanpak drong zich op: de zakelijke aankoper benaderen met consumer tools.

We zetten maximaal in op online-aanwezigheid met een hoofdrol voor de dealer. Zijn eigen netwerk bleek ontzettend belangrijk voor de verkoop in het FL-segment. We legden ook het klanttraject vast voor de FL-prospecten. Dankzij inzicht in de on- en offlinecontactmomenten konden we gericht ingrijpen en de FL opnieuw in de markt zetten. We boksten een virtualrealityfilm ineen als trigger. De prospect vraagt online een VR-brilletje aan om de Volvo Trucks te beleven.

In een eerste fase lanceerden we een Google Search-campagne om kwalitatieve leads te generen. We monitorden prospecten doorheen het volledige traject. En schotelden hen onlinebanners voor, getraceerd door remarketingtools, om de conversie te boosten. Resultaat? We stuurden we meer dan 250 postpakketten naar de conversiehouders – mijlpaal vier in het geslaagde Volvo-traject.

www.volvotrucks.be